A jövő könyvelése: automatikus és digitális

Az üzleti világban folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, melyekkel hatékonyabban és egyszerűbben végezhetők el a napi teendők. Ebben a kontextusban az automatikus könyvelés és a digitális könyvelőirodák a vállalkozások számára innovatív és költséghatékony alternatívát nyújtanak. Az automatizált könyvelési rendszerek képesek olyan ismétlődő feladatokat elvégezni, mint a számlák készítése és a bérlisták generálása, amelyek jelentősen
lecsökkentik a humánerőforrás szükségletet és az emberi hibalehetőséget.

A digitális könyvelőirodák felhőalapú rendszerei a vállalkozásoknak lehetővé teszik, hogy bárhol, bármikor hozzáférjenek a pénzügyi adataikhoz. Ez a rugalmasság kritikus fontosságú lehet, különösen azok számára, akik gyakran úton vannak, vagy akiknek több helyszínről kell menedzselniük vállalkozásukat. Emellett, a valós idejű adatfrissítések és az azonnali hozzáférés lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy tájékozott döntéseket hozzanak és gyorsabban reagáljanak a piaci változásokra.

Az automatizált és digitális könyvelési megoldások továbbá csökkentik a papírhasználatot, ami nem csak költségmegtakarítással jár, de a környezet védelmét is szolgálja. A digitális archiválás egyszerűsíti a dokumentumkezelést és növeli a vállalkozások adatbiztonságát, hiszen az adatvesztés kockázata minimalizálható.

Összességében, a vállalkozások az automatikus könyvelést és a digitális könyvelőirodákat azért használják, mert ezek a megoldások időt és pénzt takarítanak meg, növelik az adatbiztonságot, valamint lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy a könyvelési feladatokra fordított idő helyett, inkább üzletük növekedésére összpontosíthassanak.

Ezt biztosítja nektek a Digitbooks.

Az automatikus könyvelés és a digitális könyvelőiroda előnyei a vállalkozások számára

A vállalkozások napjainkban egyre inkább az automatikus könyvelés felé fordulnak, és nem véletlenül.

Az automatizált rendszerek jelentősen csökkentik az adminisztratív terheket, garantálva a pontosságot és az azonnali hozzáférést a pénzügyi adatokhoz. A digitális könyvelőirodák felhőalapú megoldásaival a hozzáférés bárhol és bármikor lehetséges, növelve a rugalmasságot és az üzleti döntések gyorsaságát. Mindezen előnyök lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy időt és pénzt takarítsanak meg, és a fejlődésre koncentráljanak.

A modern vállalkozások útja: automatikus és digitális könyvelés

A 21. század vállalkozásai egyre inkább felismerik az automatikus könyvelés és a digitális könyvelőirodák hasznosságát. Ezek a technológiák felgyorsítják a könyvelési folyamatokat, növelve a vállalkozások hatékonyságát és versenyképességét.

Az automatikus könyvelés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy minimalizálják az emberi hiba lehetőségét, valamint időt és erőforrást takarítsanak meg azáltal, hogy rutinszerű feladatokat automatizálnak, mint például a tranzakciók rögzítése és a számlák készítése.

Ezenkívül a digitális könyvelőirodák rugalmas hozzáférést biztosítanak a pénzügyi adatokhoz bárhol és bármikor, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy gyorsabban és informáltabban hozzanak döntéseket. Ez különösen hasznos lehet olyan időkben, amikor a vállalkozásoknak gyorsan kell reagálniuk a piaci változásokra.

A digitális könyvelőirodák továbbá költséghatékonyabbak, csökkentve a papír, a nyomtatás és a tárolás szükségességét. Ez nemcsak pénzt takarít meg, hanem környezetbarát is, segítve a vállalkozásokat abban, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat.

Az adatbiztonság is kiemelkedően fontos, és a digitális könyvelőirodák modernebb biztonsági intézkedésekkel rendelkeznek, hogy megvédjék a vállalkozások értékes adatait. A felhőalapú tárolás révén adataink a fizikai károsodásokkal szemben is védettek.

Végezetül, az automatikus és digitális könyvelés a vállalkozások számára lehetőséget teremt arra, hogy energiájukat a magasabb értékű tevékenységekre összpontosítsák, mint például a vállalati stratégia és a növekedés.

Összességében a digitális és automatikus könyvelés a modern vállalkozások számára elengedhetetlen, ahhoz hogy versenyelőnyt szerezzenek és sikeresek maradjanak a gyorsan változó üzleti környezetben.

DigitBooks újítások: A DigitBooks könyvelőiroda

A DigitBooks.hu egy modern digitális könyvelőiroda, mely jelentős mértékben különbözik a hagyományos könyvelőirodáktól. A különbség elsősorban a technológiai megközelítésben és az ügyfélszolgálatban érezhető.

A DigitBooks.hu-nál a könyvelési folyamatok jelentősen leegyszerűsödnek és felgyorsulnak a legújabb szoftverek és felhőalapú technológiák alkalmazásával. Ezek a technológiák lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy bármikor, bárhonnan elérjék pénzügyi adataikat, valamint real-time információhoz jussanak.
A hagyományos könyvelőirodákban gyakran időigényes a papíralapú dokumentumok kezelése, míg a DigitBooks.hu-nál ez a folyamat teljesen papírmentes, hatékony és környezetbarát.

A biztonság és adatvédelem is elengedhetetlen, és a DigitBooks.hu kiemelt figyelmet fordít a vállalati adatok védelmére, amit a legmodernebb biztonsági protokollok és rendszerek garantálnak.

Az ügyfélközpontúság is egy lényeges különbség; a DigitBooks.hu-nál az ügyfelek személyre szabott szolgáltatásban részesülnek, és gyors, proaktív támogatást kapnak kérdéseikre és aggályaikra.

Az innovatív, hatékony és biztonságos szolgáltatások teszik a DigitBooks.hu-t ideális választássá azoknak a vállalkozásoknak, akik a könyvelési folyamatokban is a jövőbe tekintenek.

DigitBooks újítások: A modern könyvelés úttörője

Míg a hagyományos könyvelőirodák papíralapú adatokra és manuális folyamatokra támaszkodnak, a Digitbooks.hu a technológia előnyeit használja a maximalizálásához. Felhőalapú rendszerekkel, automatizált könyvelési eljárásokkal és online hozzáférhetőséggel kínálnak előnyöket ügyfeleiknek.

Ezen felül, a Digitbooks.hu környezetbarát, hiszen csökkenti a papírfelhasználást és digitális archiválással teszi egyszerűbbé a dokumentumok kezelését. Mindez gyorsabb, költséghatékonyabb és precízebb könyvelést eredményez a vállalkozások számára.

DigitBooks újítások: A hagyományos könyvelőirodáknál modernebb megoldás

A DigitBooks.hu a könyvelés új generációját képviseli, mely modern technológiát és digitális megoldásokat használ a hagyományos könyvelőirodákhoz képest. Ez az iroda lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy online hozzáférjenek pénzügyi adataikhoz bármikor és bárhol, így nagyobb rugalmasságot és kényelmet biztosítva.

A DigitBooks.hu nem csak az adatokhoz való hozzáférést teszi egyszerűbbé, hanem automatizált rendszerekkel is rendelkezik, melyek csökkentik az emberi hiba lehetőségét és időt takarítanak meg. Ez magasabb pontosságot és megbízhatóságot eredményez a könyvelési folyamatokban.

Emellett a DigitBooks.hu költséghatékonyabb alternatívát kínál, mivel minimalizálja a papírhasználatot és csökkenti az adminisztrációs terhet. A felhőalapú tárolással pedig biztonságosabb adattárolást tesz lehetővé, védve az értékes információkat a károsodástól és az adatvesztéstől.

Az iroda átlátható és könnyen érthető kimutatásokat készít, melyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy jobban megértsék pénzügyi helyzetüket és informáltabb döntéseket hozzanak. A DigitBooks.hu ügyfélélményt is prioritásként kezeli, így gyors, szakértői támogatást és személyre szabott szolgáltatásokat kínál.

Összefoglalva, a DigitBooks.hu modern és innovatív szolgáltatásokkal lép elő, amelyek megkönnyítik a vállalkozások számára a könyvelési folyamatokat, és lehetővé teszik számukra, hogy a lényegre koncentráljanak: a vállalkozás növekedésére és sikerére.

Mi segítünk neked elindulni!

Vállalkozóként a Bürokrácia Labirintusa Könnyen Az Őrületbe Kerget?
Ne aggódj, azért vagyunk, hogy segítsünk!

Elárulunk egy titkot: nem kell neked egyedül mindenhez érteni. Sőt! Az sem törvényszerűség, hogy az összes pénzed rámenjen segítségre. Mi itt vagyunk, és fogjuk a kezed: Ha elakadtál a cégalapításban, vagy nincs meg a megfelelő könyvelő, ha NAV képviseletre van szükséged, vagy ügyvédre.

És az a legjobb benne, hogy mindehhez meg sem kell mozdulnod!

Lássuk a tippeket vállalkozás indításhoz:

EV alapításhoz az alábbi dolgokat kell fontolóra venned:

Milyen tevékenységi köröd lesz?
Mindenképp utána kell nézned, hogy engedélyköteles-e a szimpatikus tevékenységi kör.

Hol lesz a székhelyed?
Ha nem saját tulajdonú ingatlant választasz, akkor szükséged lesz a tulajdonostól egy engedélyre.

Fő- vagy mellékállásban fogod csinálni?
Ez azért fontos, mert mellékállású vállalkozóként kell egy minimum heti 36 órás bejelentett állás.

KATA vagy átalányadós akarsz-e lenni?
Ez leginkább attól fog függeni, hogy magánszemélyeknek vagy más vállalkozásoknak fogsz-e számlázni, és mekkora árbevétellel fogsz számolni.

Mi a különbség a KATA és az Átalányadó között?

Ha KATÁS vagy, csak magánszemélyeknek szolgáltathatsz, és havi 50 ezer forintot kell fizetned mindennel együtt. 18 millió ft bevételig katázhatsz, de 12 millió felett már áfát is kell fizetned. Nem lehet mellette főállásod, és mellékállásod is csak pár órában. 

Ha átalányadózó vagy, akkor az átalányadózás szabályai szerint kell fizetned.
Az éves alanyi adómentes kereted itt is 12 millió ft. Csinálhatod fő- vagy másodállásban, illetve lehet mellette másik céged is. Plusz nagyon fontos, hogy magánszemélyek mellett szolgáltathatsz cégeknek és más vállalkozóknak is! 

● És a százezres kérdés: áfás vagy alanyi adómentes vállalkozásod lesz-e?

Az Alanyi adómentes vállalkozásoknak nem kell áfát fizetniük az értékesítéseik után, de nem is áll módjukban áfát visszaigényelni. Mentesülnek a havi/negyedéves ÁFA bevallás alól, de ez nem jelenti azt, hogy mentesülnek egyéb adóbevallási kötelezettségek alól is. Éppen ezért könyvelőre nekik is szükségük lehet.
Ha túllépik a 12 millió ft-os keretet, akkor már ők is áfások lesznek, viszont erről külön értesíteni kell az adóhivatalt!
Az Áfás vállalkozásoknak Áfát kell fizetniük az értékesítéseik után, de jogosultak az áfa visszaigénylésére. Nekik rendszeresen áfa bevallást kell készíteniük: Ha évi 1 millió ft-nál kevesebb az áfa, akkor negyedévente kell bevallani és fizetni, ha több, akkor havonta.

Itt is a legfontosabb, hogy kiknek akarsz értékesíteni vagy szolgáltatni?

Ha magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak, vagy nagyon kicsi, szintén áfamentes cégeknek, akkor válaszd az alanyi adómentes vállalkozási formát. Ha a célod a közepes és nagyobb cégek elérése, akkor érdemes áfás céget alapítani, mert akkor a költségeidből vissza tudod igényelni az áfát. 

Hogyan válassz könyvelőt?

Mikor van szükséged könyvelőre vállalkozóként?

Például akkor, ha egyéni vállalkozó vagy, vagy Bt-d, Kft-d van.
Jó, ha valaki tisztában van az éppen aktuális szabályozásokkal, és folyamatosan tájékoztat, nem igaz?

Nem hátrány az sem, ha nem kerül sokba. Van így is épp elég fizetnivalód a vállalkozásod után.
A folyton változó törvények miatt akiknek nem kötelező a könyvelő, azoknak sem árt a szakképzett segítség: az éves bevallás és határidők miatt, mert csak egy x-et rakjanak rossz helyre, és akkor jön a bünti. 

Még nem találtad meg a tökéletes könyvelőt?

Mondok néhány dolgot, amit figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a könyvelődet:

1. Bizonyosodj meg róla, hogy minden új és régi szabályozással tisztában van. (Tehát ne az egykor könyvelőként dolgozó szomszéd Mari néni csinálja meg neked kedvességből, mert lehet, hogy már nincs aktuális tudása).

2. Kérdezz meg többet az elején és nézd meg, kivel vagy egy hullámhosszon. (Nagyon fontos, hogy tudjatok egymással kommunikálni)

3. Rendelkezzen felelősségbiztosítással (ha a könyvelőnek nincs felelősségbiztosítása, és valamilyen hibát ejt, akkor neked kell fizetni a nav bírságot. Ha van, akkor fedezi a biztosítás)

4. Nézd meg, milyen technológiával dolgozik. Kell-e papírokkal rohangálni hozzá, mint a kőkorszakban, vagy automatizált rendszerrel dolgozik online?

A DigitBooks automatizált! Egy mesterséges intelligencia alapú könyvelést nyújt neked. Gyors ügyintézés felesleges adatok és számlák bekérése nélkül, már 9900 Ft-tól havonta!

Kipróbálnád Te is? Keress fel minket! 

Így spórolj kezdő vállalkozóként több tízezer forintot!

A különböző bankok kínálatában sokszor találhatók start bankszámlák, amiket kifejezetten induló vállalkozásoknak állítottak össze.

Ezekben általában fix darabszámú utalás, és egyéb tranzakció áll rendelkezésre, viszont ezen felül nagyon költséges lehet. Válassz inkább olyan csomagot, aminek 6 vagy 12 hónapig ingyenes a számlavezetése! Így több marad a zsebedben 😊.

A legtöbb banknak van ilyen csomagja, légy céltudatos és kérdezz rá az adott bankfiókban.
Te tudtál erről a lehetőségről? Ha szeretnél jó tippeket kapni, írj nekünk üzenetet!

Ügyfélkapu vagy cégkapu? Mi a különbség?

Miért legyen vállalkozóként mindenképp ügyfélkapu regisztrációd?

Azért van szükséged az ügyfélkapu regisztrációra, mert rengeteg időt megspórolsz magadnak vele.

Milyen ügyeket tudsz vele elintézni?

Kapásból ezen keresztül kell megalapítanod a vállalkozásod, illetve ezen keresztül szüneteltetheted vagy megszüntethetd. Intézheted vele az adó- és járulékbevallásaidat, adóigazolást kérhetsz, és még csomó olyan dologban megkönnyíti az életed, amihez egyébként hosszú órákat kéne valamelyik hivatalban unatkoznod.

Amúgy ügyfélkaput személyesen is lehet csináltatni, de inkább menj fel az ügyfélkapu oldalára. Nincs másra szükséged, mint egy személyazonosság igazolására alkalmas okmányra (azaz személyire, útlevélre, vagy jogsira), aztán pár kattintással meg is vagy.

Ne felejtsd el 5 napon belül az aktiválókóddal létrehozni a jelszavad 😉.

Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor elegendő az ügyfélkapu. Viszont, ha céged van, akkor a cégkapu kötelező. Amúgy ugyanarra jó, csak az ügyfélkapu magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak, míg a cégkapu a gazdálkodó szervezetek számára van kitalálva.

Gyakorlatilag az adóhatóság ezen keresztül tartja veled a kapcsolatot, és te is itt tudsz felé ügyeket intézni.

És most nézzük, hogy tudod létrehozni. Első lépésként érdemes egy saját külön erre a célra használt email címet csinálni, hogy tuti ne keveredjen el semmilyen leveled, például: cégkapu@cégedneve.hu 😉

Most irány a cégkapu.gov.hu! Itt azonosítanod kell magad ügyfélkapuval, e-személyivel, vagy telefonnal. Ezután néhány kattintás és tiéd a kulcs a digitális üzleti világhoz! 🌐🗝️

Vállalkozás Dubajban vagy Cipruson?

Adómentes cég Dubaiban vagy Cipruson?

Te is hallottad azt a mesét, hogy Dubaiban vagy Cipruson adómentes céged lehet? NE dőlj be, mert a mese csak félig igaz.

Oké, hogy a céged adómentes, de amint osztalékot veszel fel, a lakhelyed szerinti országban kell adóznod utána. Tehát ha Magyarországon laksz, több mint 183 napot egy évben, akkor Magyarországon is kell adózni a külföldi cégek osztaléka után is.

Mielőtt külföldi céget alapítasz, konzultálj egy magyar könyvelővel. Ne hagyd magad átverni!

Miért jobb a szamlazz.hu, mint a NAV ingyenes programja?

Tudtad, hogy ha egyéni vállalkozó vagy, vagy céged van, akkor szükséges használnod egy számlázó programot?

És miért is használnál olyat, amit senki sem ismer?

Véleményünk szerint a szamlazz.hu a legjobb online számlázó program a piacon (nem véletlenül piacvezető 18 éve). Könnyen használható, automatizált funkciók találhatóak benne, például össze tudod kötni a webshopoddal, amellyel rendelés esetén automatikus számlát küld ki a vásárlónak, a bankoddal is össze tudod kapcsolni, és mobilalkalmazással is rendelkezik. Van online könyvelői adatkapcsolat is (tehát a könyvelőd látja automatikusan, hogy mi történik a fiókodban). Ebben minden benne van, ami Neked kell! 

Nézzük a részletes kifejtést:

Funkcionalitás és Könnyű Használhatóság
A „szamlazz.hu” felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely segít a felhasználóknak könnyen navigálni és számlákat készíteni. 
A NAV ingyenes számlázó programja szintén elég egyszerűen használható, de a funkcionalitása esetleg korlátozottabb a különféle felhasználói igényekhez képest.

Mobil alkalmazás

A „szamlazz.hu” rendelkezik egy mobilalkalmazással is, amely lehetővé teszi a számlázás kezelését okostelefonokon és tableteken.
A NAV ingyenes számlázó programja nem biztosít mobilalkalmazást.

Támogatás és Segítségnyújtás

A „szamlazz.hu”-nál könnyen elérhető az ügyfélszolgálat, amely segít a felhasználóknak a számlázási problémáik megoldásában.
A NAV ingyenes számlázó szoftvere viszonylag korlátozott támogatással rendelkezik.

Automatizálás és Integráció

A „szamlazz.hu” képes integrálódni más alkalmazásokkal és automatizálni bizonyos folyamatokat (például a számlák automatikus küldését vagy a bankoddal való összekapcsolást).
A NAV ingyenes számlázó programja nem kínál integrációs lehetőségeket és automatizálási funkciókat. 

Tárolás és Biztonság

A „szamlazz.hu” online felhő alapú szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy a számlák és az adatok biztonságosan tárolódnak és bárhonnan hozzáférhetőek, ahol internetkapcsolat áll rendelkezésre.
A NAV ingyenes számlázó programjánál a számlákat neked kell tárolni.

Egyéb funkciók
A „szamlazz.hu” számos további funkciót kínálhat, például automatikus adóbevallási adatok exportálását, készpénz-követelések kezelését és készletnyilvántartást.
A NAV ingyenes számlázó programja alapvető számlázási funkciókkal rendelkezik, és nincsenek speciális funkciói.

Kamarai hozzájárulás és iparűzési adó?

Kinek kell kamarai hozzájárulást fizetni és miért?

Mindenkinek, aki vállalkozó, illetve ahány vállalkozásod vagy céged van, annyiszor kell befizetni.

De mi az a kamara?

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (röviden: MKIK) egy érdekvédelmi szervezet, ami a cégeket és vállalkozásokat képviseli, és érdekeiket érvényesíti.

Ezért cserébe a vállalkozóknak kötelező hozzájárulást kell fizetniük, ami nem több, mint évi 5000 forint! A budapesti vállalkozások a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához tartoznak, de ha orvos vagy, akkor te az orvoskamarához tartozol. Vidékieknek pedig a területi vagy megyei kamarába kell regisztrálni.

Az iparűzési adóról pedig ezeket kell tudni:

● ha vállalkozásod van, akkor 99%, hogy fizetned kell ipát
● a fizetendő összeg az árbevételednek maximum 2%-a lehet (ne felejtsd el levonni az anyagköltséget, hogy kedvezőbb legyen!)
● Vannak olyan települések, amelyek iparűzési adómentességet élveznek, így ha oda van bejelentve a székhelyed és ott tevékenykedsz, akkor neked sem kell fizetned 😊
● Vannak bevételi értékhatárok, melyekre kedvezményes adózást is választhatsz! Számoljuk ki együtt, hogy számodra mi a legkedvezőbb adózási mód!

Foglalj időpontot ingyenes konzultációra!

Mit kell tenned, ha NAV ellenőrzést kapsz?

Semmiképp se nyisd meg az ügyfélkapura érkezett levelet azonnal!

Ha kinyitod, az óra elindul és a határozatot hivatalosan is átvetted! Olyankor már nincs mit tenni, a könyvelőd már nem tudja megmenteni az életed.

Mit kell tenned tehát, ha levelet kapsz? Értesítsd a könyvelődet! Egyeztessétek óráitokat, ugyanis, ha egyszer átveszed a határozatot, nincs mód arra, hogy a könyvelőd bármit is elsimítson. Legyél előrelátó, és légy résen! Kövesd a könyvelőd javaslatait és működj együtt az adóhivatallal!

Segítség kell? Keress minket!

6 pont, amiért érdemes az automatizált digitális könyvelés mellett letenned a voksod!

1. Hatékonyság
A digitális könyvelés automatizálja a tranzakciókat, így csökkentve az emberi tényezőből adódó hibákat és növelve a folyamatok hatékonyságát.

2. Időmegtakarítás
Az automatizált folyamatoknak köszönhetően kevesebb időt kell szánni a könyvelési feladatokra, ami lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy több időt és energiát fordítsanak más üzleti területekre.

3. Költséghatékonyság
A digitális könyvelés csökkentheti a papír, a nyomtatás és a tárolás költségeit, továbbá kevesebb munkaerő szükséges a könyvelési folyamatok kezeléséhez.

4. Környezetvédelem
A digitális könyvelés csökkenti a papírfelhasználást és a nyomtatással kapcsolatos energiafelhasználást, így környezetbarátabb alternatívát kínál.

5. Hozzáférhetőség
A felhőalapú könyvelési rendszerek lehetővé teszik a pénzügyi adatokhoz való könnyű és gyors hozzáférést bárhonnan és bármikor.

6. Biztonság
A digitális könyvelési rendszerek általában magas szintű biztonsági intézkedéseket alkalmaznak az adatvesztés és az adatlopás ellen.